X
Back

Del Conca Gives Andretti’s Formula E Banbury Home A New Look

Andretti Autosport’s Banbury shop, which is home-base for the team’s ABB Formula E program, recently received a new, refreshed look courtesy of Andretti Autosport’s new relationship with Italian ceramic surfaces company Del Conca. The Del Conca Group, based in Rimini, Italy, is attentive to the respect of natural resources and the containment of energy consumption, achieving a quality product with high-level aesthetic and technical characteristics while respecting the environment – aligning perfecting with Andretti Formula E, the sustainable energy leg of Andretti Autosport.

Known for providing some of the best performing products suitable for highly technological environments, The Del Conca Group specializes in the production of ceramic floor and wall coverings ideal for environments which are subject to high-volume, large-load areas.

The processes within the production cycle, along with the selection of its environmentally-sensitive suppliers are the base principles of the Del Conca Group’s environmental policy.  

"Andretti Autosport was chosen with a very specific goal,”  explains Davide Mularoni, President of Ceramica del Conca Spa,  “to build the Andretti race shop in Europe that best reflects the value of the brand and the spirit of the team. For this reason, the cement-effect porcelain stoneware surfaces with an essential texture used in light grey were chosen. A minimalist yet impressive aesthetic result, perfect for Andretti Autosport that sought to recreate simple yet vibrant atmospheres, full of personality, combining them with the exceptional technical performance of Del Conca floorings.

The porcelain stoneware is able to guarantee resistance to stains, ease of cleaning and immutability in our high-impact environments. The result of the space provides a contemporary mood, rich in technique, cutting-edge technology and aesthetic research. The large format chosen also enhances the structural peculiarities and enables expansion of the spaces.